lauantai 10. syyskuuta 2011

Kirppikset

Multa oli pyydetty sitä kirppispostausta ja päätin tehä sen nyt. Tuntuu vähän hassulta alkaa jakelemaan neuvoja, koska oon aina luullu, että kuka vaan löytää kirppiksiltä kaikkea kivaa. Oon oikeestaan koko ikäni löytäny kirppiksiltä lähes kaiken mitä oon tarvinnu, vaatteista astioihin ja huonekaluihin. Välillä aloin shoppailemaan taas normaaleissa kaupoissa, mutta sitte tajusin, ettei siinä oo mitään järkeä. Varsinki kun täällä Helsingissä on niin hyviä kirppiksiä.

Mun mielestä kaikista tärkeintä kirppikselle lähtiessä on asenne. Oon huomannu, että aika monella on sellanen asenne, että kirppiksellä kaiken pitää olla 1-2euron hintasta tai muuten se on riistoa. Itse voin maksaa kirppikseltä ostetusta vaatteesta saman verran kun uutena kaupasta ostetusta. Kaikki tietysti riippuu tavaran kunnosta. Mun mielestä kirppikisen idea on hyvä mieli, on kiva ostaa ja myydä. Sen takia mun mielestä kenenkään ei tarvi myydä mitään alle sen hinnan, mikä omasta mielestä on kyseisen tavaran arvo. Ostaja saa ite päättää ostaako vai ei. Ainahan voi tinkiä ja kattoa jos myyjä olis valmis myymään hieman alemmalla hinnalla.
kirppiss
Sitten ku on oikee asenne löydetty, niin eikun nokka kohti kirppiksiä. Omasta mielestä Valtterista on kaikista helpoin tehä kivoja löytöjä varsinki vaatteita. Valtteriin on kuitenkin tärkee herätä aikasin. Tai no mulla on oikeestaan kaks taktiikkaa. Joko herään aikasin kalastelemaan tosi upeita löytöjä tai sitte meen vähän myöhemmin ja teen muutaman kivan löydön tosi halvalla. Aikasin aamulla hinnat on korkeimmillaan, luonnollisesti.

Saavun valtteriin yleensä noin kello 8. Nään usein heti jo myyjästä, onko pöydällä olevat vaatteet kiinnostavia vai ei. Toki poikkeuksia löytyy. Eli yleensä etin pöytiä joiden myyjillä on kiva tyyli ja vaatteita joista tykkän. Ostan myös usein samalta myyjältä monta vaatetta. Joskus ostan pelkästään yhestä pöydästä kaiken tai no näin käy yllättävän usein. Eli jos löytyy kiva pöytä, se kannattaa penkoa perusteellisesti.

Nyt kun mulle on kertyny paljon vaatteita enkä kröhöm..no enään oikeestaan tarvi mitään, harkitsen ostoksia aika pitkään. Käyn myös usein sovittamassa peilin edessä esim takkeja. Ennen pystyin olemaan varomattomampi, eikä mua huolettanu vaikka jokaiselta reissulta tarttu pari vikaostosta mukaan. Nykyään en haluu yhtään turhaa vaatetta lojumaan mun kaappiin. Tietty pari kertaa vuodessa voin käydä itekkin myymässä ja sillon pääsen niistä "vikaostoksista" eroon. Oon myös usein kavereille antanu juttuja, jotka ei oo mulle sopinu.

Oon pohtinu, että miten löydän aina just sen mitä tarvitsen. Kun tarviin ylppärimekon, se löytyy heti. Kun tarviin tietynlaisen talvitakin, löydän sen muutamalla eurolla ja vielä paremman näkösenä kun osasin edes kuvitella. Ainoo syy minkä keksin selitykseks, on se, että annan asioiden mennä niin kun ne menee. En päätä, että mun ylppäri mekon pitää olla tasan tietyn näkönen. Otan sen minkä löydän ja oon siihen oikeen tyytyväinen. En myöskään päätä, että tarviin jonkun vaatteen nyt ja heti. Uskon siihen, että jutut mitä haluu tulee joku aamu valtterissa mua vastaan. Niin onki tähän mennessä käyny.

Kirppiksillä tarvitaan kärsivällisyyttä. Aina ei voi löytää kivoja juttuja ja oon oppinu nauttimaan siitäki. Tänään esimerkiksi menin valtteriin ja en ostanu yhtään mitään. Kiertelin noin 2 tuntia ja sitten lähdin tyhjinkäsin kotiin. Mua ei harmittanu yhtään! Ajattelin vaan, että hyvä kun ei tullu ostettua mitään ja kaapit ei täyty. Nautin kirppiksillä käymisestä tosi paljon ja tietty löytöjen tekeminen on ihanaa, mutta välillä näinkin päin.

Vaatteiden koon oon oppinu arvioimaan tosi hyvin, eli pystyn ostamaan sopivan kokosia vaatteita sovittamatta. Muoti vaihtelee niin paljon, että aina ei auta tuijottaa vaatteen kokomerkintää. Multa löytyy vaatekaapista XXS ja XL-kokosia vaatteita. Vaatteiden kokomerkinnät vaihtelee sen mukaan, minkä kokoset vaatteet on ollu minäkin aikana muodissa, väljät vai istuvat. Eli ostan tosiaan silmämitalla, paitsi takkeja käyn usein sovittamassa, koska niitten istuvuus riippuu täysin mallista. Koon arvioimisen oppii aika nopeesti, kuten myös vaatteen kunnon tarkastamisen. Ite tutkin aina vaatteen materiaalin ja yleiskunnon. Saatan kyllä ostaa hieman kainalosta revenneen mekon halvalla, jos tiedän että osaan korjata sen. Mutta noin yleensä etin hyvä kuntosia luonnonmateriaalia olevia vaatteita.

Helsingin suosikki kirppikset

Mun suosikkit on ehdottomasti Valtteri ja Kaivarin kanuuna. Jos tarvin jotain ihan tiettyä (esim. ylppäreimekon, tietynlaiset juhlakengät) niin kierrän noi kaks läpi. Kumma kyllä oon aina löytäny kaiken mitä oon tarvinnu. Käyn myös Kierrätyskeskuksissa ja Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen Hesyn kirppiksellä Itä-pakilassa.

Vastaan mielelläni kysymyksiin ja mukavaa kirppistely syksyä kaikille!

16 kommenttia:

 1. mua muuten ärsyttää semmoset kirppistelijät, ketkä ei kunnolla ees pengo tai eti, vaan hiihtää koko kirppiksen läpi hiton nopeesti. mä ite pengon perusteellisesti. sillä tavallahan jotain löytyyki eikä missaa parhaimmistoa :>

  VastaaPoista
 2. Mä oon niin samaa mieltä monesta kohdasta! Ärsyttävintä on se, kun joku kaveri juoksee kirpparin läpi ja toteaa ettei löytänyt mitään. No ei tietenkään, tolla taktiikalla, ajattelen. :D

  VastaaPoista
 3. toi hintajuttu on kyl niin totta, jokuhan on saattanu ostaa vaatteen ja käyttää sitä kerran ja se on ihan yhtä uudenveronen kun vaatekaupan vaatteet jota on sovitettu 1000000 kertaa! tottakai sillon voi pyytää enemmän.

  VastaaPoista
 4. I do not understand anything and google translator does not translate well ... but what is:))

  VastaaPoista
 5. Heheh käväsin tänää Valtterissa ja löysin kaks tylsää paitaa. Ja kiersin sen kahesti läpi.. Mietin hetken ja tulin siihen päätökseen, että ei sieltä mitään löydy ku sää oot vieny kaiken. Tai joku muu bloggari joiden takia mun odotukset oli nii korkeella.. :D

  VastaaPoista
 6. aika laiha oot kun sulle menee xxs

  VastaaPoista
 7. aika lihava oot kun sul menee xl

  VastaaPoista
 8. haha, täshän on sellanen kirpparizen takana :D mun pitää koklaa paremmal asenteella, en ikinä löydä kirppareilt mitää

  VastaaPoista
 9. Enya, nii sellasiaki löytyy:-D

  AnsQ, heh:) joo asenne on tärkein

  Nina, jep! toi on kyl niin outo juttu

  anonyymi, im just talking about this fleamarket that is in finland

  Nora, hah kyllä sieltä löytää ku jaksaa penkoa;) ja toi päivä olikin huono, enkä mäkään löytäny yhtään mitään! välillä näinki

  anonyymi, noo siihen kokolappuun voidaan kirjottaa xxs tai L, riippuu onko muodissa löysät vai kireet vaatteet. Ostin esim monkin paidan XS koossa ja se oli ihan teltta

  anonyymi, kyllä kyllä!

  ???, kandee joo:)

  VastaaPoista
 10. Vieläkö oisit halukas myymään sitä biker takkia ? :) ts. onko olo ja stressitaso sellanen että jaksasit tällästä pohtia :D

  Tsemppiä ylppäreihin!

  - Mau

  VastaaPoista
 11. mä tykkään enemmän fidasta ja uffista valtterissa oon käyny pari kertaa mutt ei oo mun tyylinen kirppis, hietsu on kiva ja kallio kirppis mutt fida uff on ykkösiä.

  VastaaPoista
 12. anonyymi, tahdon myydä!!! sori ku oon ollu niin kipee ja stressaantunu:( laitan sulle mailia tässä kohta

  Reetta, mä inhoon UFFia yli kaiken. Mun mielestä siellä kaikki on ihan ylihinnoteltua ja muutenki vaan enemmän vanhoja vaatteita, tyyliin jotain ysäri juttuja. Fida on ihan jees, mutta en sieltäkään usein löydä mitään. Kallion kirppis on PARAS! unohdin mainita sen...

  VastaaPoista
 13. Uffissa on mukin milestä aivan liian kalliita vaateita, mä ostin kerran sieltä villatakin makos 20€ sillä hinnal sais kaupasta uuden onneks siellä on niitä 1€ ja 2€ päiviä. Ja hyvää syksyn jatkoa! :)

  VastaaPoista
 14. Tosi hyvä postaus! Mä oon tottunu kaupassa muutamalla silmäyksellä tsekkaamaan näkyykö mitään mielenkiintoista, mutta sama taktiikka ei taida päteä kirppiksellä.

  VastaaPoista
 15. hei mä olisin tulossa helsinkiin viikonloppuna ja tiedossa ois: no tätä kirppistelyä! eli tässä mun melko tässä hommassa aloittelevan kysymykset: mikä toi kallion kirppis on mistä sä puhuit tos yhes aikasemmas kommentis? ja ooks se kaivarin kanuuna kallis? ku eiks eira oo aika hienostoaluetta:D tai siis mistäs mä sen tietäisin, mutta kallista kuitenki?

  VastaaPoista
 16. kiitos tästä postauksesta irina :)
  ihana

  VastaaPoista

Canon EOS 1000D
170cm tall

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥