perjantai 14. kesäkuuta 2013

My favorite places in Berlin

Monet teistä on kyselleet paikkoja täällä Berliinissä, joissa kannattaisi käydä. Päätin aloittaa kokoamaan tänne blogiin kahviloita, baareja, ravintoloita ja kauppoja, joita itse suosittelisin. Kirjoitan postauksiin myös vähän yleistietoa, hinnoista, sijainnista, sun muusta. Paikan nimeä klikkaamalla, pääsee mahdollisille kotisivuille, jos sellaiset löytyy.

I get a lot of comments asking aboutt where to go in Berlin so I decided to start sharing my favorite cafes, bars, stores and restaurants. In these posts I'm also gonna include some information about the places such as location, prices etc. By clicking the name of the place you will find their website or facebook page (if there is one).

Factory Girl! - Auguststraße 29 

Ensimmäisenä esittelyssä kahvila nimeltä Factory Girl!. Paikka on kuuluisa uskomattoman herkullisesta jälkiruoastaan. Se on jotain rahkan, kakun ja jäätelön väliltä ja tietysti aivan mielettömän herkullista. Paikka on viihtyisä ja höysetty Liisa ihmemaassa tunnelmalla. Ainoana miinuksena sanoisin hieman keskitasoa korkeammat hinnat.

Lets start with a cafe called Factory Girl!. This cafe is famous for there special dessert (which is amazinly tasty) and warm customer service. The place looks very inviting and take you to Alice in wonderland. It's not the cheapest place in Berlin, but definitely worth to visit.  

NOODELI - Brunnenstraße. 5 

Noodelin pasta-annoksiin kehitin viime syksynä pienen addiktion ja vierailinkin paikassa vähintään kolme kertaa viikossa. Voin vain syyttää uskomattoman herkullista farfalle+pesto verde+parmesan komboa ja halpoja hintoja. Noodelissa on tosi rauhallinen tunnelma ja aina on tilaa istua. Ruoan valitseminen on myös tehty naurettavan helpoksi yskinkertaisen ruokalistan avulla. Jokaisesta lokerosta valitaan yksi ainesosa, pasta, kastike ja päällinen. Niin ja talon oma jäätee on ihan must!

Last autumn I visited Noodeli at least three times a week, I guess it was some sort of addicion. Well I blame the amazing farfalle+pesto verde+parmesan combo. I love this place because of the calm atmosphere, its never too packed and you can always find a place to sit. Choosing your dish is also very easy because of the simple menu. You just choose which pasta you want, the sauce and topping and your done!
    
Nothaft+Seidel - Schönhauser allee 43a

Alexin ja mun yksi lemppari kahviloista. Viime syksynä istuttiin tuolla joka sunnuntai Mauerparkissa kiertelyn jälkeen. Joukko nuoria pyörittää paikkaa, joten tunnelma on aina rento. Herkullisen kahvin lisäksi paikasta saa suolaisia ja makeita leipomuksia, jotka on suurin osa tehty paikan päällä. Hinnat ei päätä huimaa ja kahvit on jättikokoisia. Sisustuksessa on kierrätetty mm. vanhoja koulun huonekaluja, pulpetteja, tuoleja ja penkkejä.. Kahvilassa on myös paljon taidetta seinillä ja vaihtuvia näyttelyitä.

Edit: Nyt löytyi nimi ja tarkka osoite:)

A cafe that I used to visit every Sunday after Mauerparks fleamarket. Nothaft+Seidel is perfect for a relaxing coffee with a good friend or boy/girlfriend. Besides coffee and tea they serve sweet and salty pastery. All most all of the food is made there and therefore extremely tasty and affordable. The furniture is recycled and you can see a lot of old school desks and chairs. Nothaft+Seidel has been my number one cafe for a very long time. Definitely recommend to check this place out! 

17 kommenttia:

 1. Olipas mielenkiintoinen postaus. Ite oon käyny pari kertaa Berliinissä mutta vain nopeasti. Haaaveilen siitä, että pääsisin joskus tulevaisuudessa viettämään siellä enemmänkin aikaa koska berliinihän on mahtava ja siellä on aina tosi lämminhenkinen tunnelma. Vähä niin kuin Euroopan New York: ihmisiä on joka lähtöön. Mutta joo, tällaisia vain lisää kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että kiinnosti:) Joo täältä löytyy vaikka mitä, eli kannattaa tulla pidemmäksikin aikaa. Ja lisää tulossa kyllä;)

   Poista
 2. P.S. Mua kiinnostaisi kuulla, miten oot sopeutunut asumaan uuteen maahan. Oliko aluksi vaikeaa saada kavereita, miltä susta tuntui, kaipasitko Suomeen, millainen oli sun työnsaantimahdollisuudet?

  Suomalainen ja saksalainen kulttuurihan eivät ole loppujen lopuksi kauhean erilaisia (minkä oon omasta kokemuksesta huomannut seurustellessani saksalaisen kanssa) mutta säännölliset vierailut toisessa maassa on kuitenkin eri asia kuin siellä asuminen. Itselläni Saksaan muuttaminen SAATTAA olla vastassa myös tulevaisuudessa, joten haluaisin kuulla sun kokemuksia ja ajatuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sopeutuminen on menny tosi hyvin ja tuntunu suht helpolta. Tästä suurin kiitos kuuluu varmasti Alexille, joka on ollu tietty mun tukena.

   Aluksi hengasin enimmäkseen Alexin kaverien kanssa, koska en tietysti tuntenut täällä montaakaan ihmistä. Kun aloitin työt tutustuin uusiin ihmisiin ja sain niitä ihan "omiakin" kavereita, joka tietty on tosi tärkeetä:-) Mutta kyllä kaverien saamisessa meni hetki, koska olin tänne muuttaessa hieman ujo (mitä en enää ole). Oon muuttunu ihmisenä ihan tosi paljon täällä ja kasvanu henkisesti:)

   En oikeastaan oo kaivannut suomeen melkein ollenkaan. Tietysti perhettä ja muutamaa kaveria on jollain tasolla koko ajan ikävä, mutta sen kanssa pystyy elämään:) Kai se on ihan luonnollista heh. Varsinkin äidin kanssa puhun tosi usein skypessä!

   Ajattelin samaa kun tänne muutin, että on eri asia vierailla useasti kun oikeasti asua. Mutta hassua kyllä, huomasin, että ei mikään oikeastaan muuttunut tänne muuttamisen jälkeen. Vierailin Berliinissä ennen muuttamista yhden vuoden aikana noin 5 kertaa ja kesän vietin kokonaan täällä. Sen aikana varmistuin siitä, että mun ja Alexin juttu toimi:)

   Yhteenmuuttaminen sujui loistavasti, eikä meillä ollut mitään ongelmia asua yhdessä. Suurimmat kränät tuli molempien erilaisista siivous tottumuksista:-D Kulttuurierotkin tuli tietty vastaan ja joka päivä oppi uutta:)

   Niin ja duunia sain suht nopeesti (huom vaikka en osannu kun pari sanaa saksaa). Ja jos osaa edes pikkasen saksaa, niin varmasti saa jotain duunia tosi nopeesti:) Tarkotan tietty töitä, mihin ei pahemmin koulutusta tarvita.

   Eli en turhaa stressais sopeutumista tänne, varsinkin jos sulla on poikaystävä mahdollisesti tukena:) Saksa on monella tapaa tosi samanlainen kuin suomi, eli mitään kulttuurishokkia ainakaan ei tule. Alexilla vähän eri kun Meksikosta tänne muutti...:)   Poista
  2. Kiitti vastauksestas, arvostan! Kiva kuulla että oot sopeutunut noin hyvin ja oot saanut kavereita ja duuniakin pääsit tekemään aika pian.

   Kaikkea hyvää! :-)

   Poista
 3. Thank you for sharing! I also love the last one.. the name of the last cafe is Nothaft+Seidel :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. you are welcome:) and yay thanks for telling me!!! I will put it there

   Poista
 4. Heh, tulipa hauska postaus tähän hetkeen, sillä ollaan just Berliinissä 2 viikon lomalla! :)

  VastaaPoista
 5. Ooohh! Haluan niin Berliiniin!

  rolssi.blogspot.com

  VastaaPoista
 6. heippa! toivottavasti sua ei häiritse et sulta koko aika kysellään Berliinistä kaikenlaista, mut ollaan kaverin kanssa tulossa sinne päin 17 päiväks ja pohdittiin julkisen liikenteen lippuja. tosi monessa paikassa lukee info vaan saksaks ja pohdittiinki, että tiiätkö yhtään miten noi toimii tai minkälaiset liput meijän kannattais hommata? haluttais liikkuu kuitenki aika laajalla alueella ymym. Kiitos jo etukäteen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei haittaa yhtään:)

   Eli viikon lippu maksaa 28 euroa (Berlin AB) eli suosittelisin ostamaan 2xviikkolippu ja sitten vikoille päivillä päivälippuja (n.6,50e) tai kertalippuja (2,50e), sen mukaan paljonko liikutte. Täällä liput on tosiaan pikkasen kalliita:/ Onneksi syöminen ja ruokakaupassa käynti on niin paljon halvempaa, että siinä säästää sitten taas rahaa.

   Poista
  2. Ja tolla AB lipulla pääsee matkustaa millä tahansa ympäri Berliiniä? :) jee kiitos paljon!

   Poista
 7. Kiitos vinkeistä!

  Tuo halpa ja yksinkertainen pastapaikka tuli tutuksi viime reissulla Berliinissä, satuttiin asumaan Circus Hostellissa siinä ihan vieressä. Loistava paikka :)

  Suurkiitos myös kahvilavinkeistä, täytyy ottaa osoitteet ylös.

  VastaaPoista

Canon EOS 1000D
170cm tall

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥